Învățarea vizibilă - John Hattie

Rod al efortului de sintetizare a peste 50 000 de cercetări, incluzând 250 de milioane de elevi, Învățarea vizibilă. Ghid pentru profesori identifică, pe baze riguros științifice, care sunt cei mai eficienți factori din procesul de predare-învățare. Într-o lume preocupată de aspectele conjuncturale ale activității didactice (politici educaționale, management școlar etc.), John Hattie se întoarce la „viața de zi cu zi“ a profesorilor și elevilor. Axată pe procesele specifice lecției și interacțiunilor profesor–elev, cartea oferă criterii clare și obiective pentru orice educator care dorește să aleagă cele mai bune căi de optimizare a învățării.

Volumul se concentrează asupra obiectivelor didactice stimulatoare, asupra importanței clarificării la clasa a criteriilor de reușită și a progresului individual al elevului și asupra felului în care evaluarea continuă poate motiva atât profesorul, cât și elevii. Educatorii și cercetătorii din domeniul pedagogiei vor găsi aici sfaturi practice pentru implementarea celor mai adecvate strategii didactice, precum și studii de caz și liste de sarcini pentru diversele etape ale instruirii.

VreauSăDonez

Dacă vrei să sprijini cultura alături de Clubul de Lectură, donând una sau mai multe cărți, o poți face trimițând un e-mail la adresa: clubuldelectura@yahoo.com cu datele tale și titlurile de care ești dispus să te desparți, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *