Peru - Ziarul Adevărul

Necunoscut în perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, Machu Picchu, simbolul statului Peru, are cea mai frumoasă arhitectură dintre toate siturile arheologice din America de Sud. Orașul Inca din Peru atrage sute de mii de turiști în fiecare an. În 2007, la Lisabona, Machu Picchu a fost desemnat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii, alături de Cetatea Petra din Iordania, Colosseumul din Roma sau celebrul mausoleu Taj Mahal. 90 de milioane de oameni din întreaga lume au votat atunci pentru ca Machu Picchu („vechiul pisc”, în limba Quechua) să facă parte dintre minunile lumii moderne.

Secretele Văii Sacre
Alături de Machu Picchu, regiunea Cusco din Peru mai este cunoscută pentru edificiile coloniale și prin pieţele din Valea Sacră. Capitala antică a incașilor, Cusco, era odată inima celui mai mare imperiu precolumbian din Lumea Nouă. Astăzi, orașul oferă delectări diverse turiștilor - de la peisaje incredibile la edificii coloniale. Peste tot, localnicii sunt dornici să-și împartă modul de viață cu vizitatorii. Foarte puține dintre clădirile originale incașe mai stau azi în picioare.

Majoritatea au fost demolate de spanioli, iar pietrele clădirilor au fost folosite pentru construirea de edificii noi, mai ales biserici. El Valle Sagrado (Valea Sacră) ocupă regiunea rurală de lângă Cusco. Zona este împânzită de obiective istorice, dar le dezvăluie turiștilor și secretele vieții țăranilor (campesinos) din Anzi.

VreauSăDonez

Dacă vrei să sprijini cultura alături de Clubul de Lectură, donând una sau mai multe cărți, o poți face trimițând un e-mail la adresa: clubuldelectura@yahoo.com cu datele tale și titlurile de care ești dispus să te desparți, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *