vineri, 24 martie 2017

Rock sub seceră și ciocan - Nelu Stratone

Rock sub seceră și ciocan este prima parte din Cronica muzicii rock în România, scrisă de Nelu Stratone, în care acesta analizează detaliat fenomenul rock în perioada comunistă, între 1961 și 1989.

Este o carte în care se găsește în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei. Eroii și trădătorii, orgoliile și prieteniile, produc zâmbete cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, dar și oftări la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri. Nu în ultimul rând se vorbește despre istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală.

VreauSăDonez

Dacă vrei să sprijini cultura alături de Clubul de Lectură, donând una sau mai multe cărți, o poți face trimițând un e-mail la adresa: clubuldelectura@yahoo.com cu datele tale și titlurile de care ești dispus să te desparți, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *