Studii despre isterie - Sigmund Freud

Un volum fundamental pentru psihanaliza psihanalizei deoarece, pe de o parte, conține nucleul ideilor freudiene ce vor fi dezvoltate ulterior și, pe de altă parte, pentru că a revoluționat modul în care înțelegem iubirea, dorința și psihicul uman, sănătatea mentală și psihopatologia. În paginile acestei cărți poate fi descoperită metoda psihanalitică aproape în întregime - asocierile libere, cura prin vorbire, ascultarea analitică, transferul, reconstrucția în analiză, argumentarea documentată clinic a existenței inconștientului dinamic, explicarea formării simptomului prin procesul transformării simbolice, condensării și deplasării, sexualitatea ca element determinant al vieții psihice și al nevrozei, conflictele semnalate de refulare și rezistență. Studiile de caz ne oferă și ocazia de a-l descoperi pe Freud ca terapeut - plin de compasiune pentru pacientele sale, punând binele pacientului mai presus de interesul său științific, cu o atitudine dominată de respect, onestitate și naturalețe.


Cartea se adresează studenților, psihologilor, medicilor, psihoterapeuților și tuturor celor interesați de psihanaliză și psihoterapie.

VreauSăDonez

Dacă vrei să sprijini cultura alături de Clubul de Lectură, donând una sau mai multe cărți, o poți face trimițând un e-mail la adresa: clubuldelectura@yahoo.com cu datele tale și titlurile de care ești dispus să te desparți, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *